News

Van Weel Bethesda organiseert spreekuur “Haarverlies en dunnerwordend haar”

Door maart 16, 2017 No Comments

Circa 40% van de vrouwen boven de 50 jaar heeft te maken met dunnerwordend haar en of haarverlies. Dit kan komen door aanleg, het ouder worden, veranderde hormoonsspiegel en bijvoorbeeld medicatie. Hoe meer factoren van toepassing zijn hoe groter de ‘klachten’. Hier hebben veel vrouwen vaak veel last, en of (stil) verdriet, van dat het haar het niet meer wil zitten zoals voorheen.

Je kijkt door het haar heen en men heeft vaak minder zin om naar een verjaardag te gaan. Of men gaat niet graag naar buiten bij harde wind of vochtig weer. Allemaal zaken waar vrouwen met dunnerwordend haar tegenaan lopen. Het is niet voor niets “Als je haar maar goed zit…”. Dan kan je immers de hele wereld aan.

De Oncologieafdeling hoort van veel patiënten, bij controle afspraken NA een chemotraject, dat het haar niet meer goed terug komt. Het groeit niet goed, er ontstaan dunne plekken of zelfs kale plekken zonder haargroei. Hierom wordt er dit jaar een aantal speciale spreekuren organiseert. De eerste is begin april.

De data van de spreekuren zijn:

  • Donderdag 6 april
  • Donderdag 15 juni
  • Donderdag 7 september
  • Donderdag 30 november

Deze spreekuren zijn voor IEDEREEN die vind dat haar haar hinderlijk dun wordt of met haarverlies te maken heeft!

De spreekuren worden verzorgd door Hilde Kloosterman. Als ervaringskundige (Hilde heeft Alopecia Totalis, is bestuurslid van de Alopecia Vereniging en kapster) weet Hilde Kloosterman goed waarover ze praat. Ze voelt de emoties en de impact van haarverlies goed aan en kan mede op basis van haar eigen ervaringen goed en helder uitleggen wat voor u de oplossingen zijn voor herstel of camouflage.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Dat kan via www.vanweelbethesda.nl/ikkomvooreenbehandeling/specialismen/oncologie

Of via www.livagehaarwerken.nl/afspraak/ (ovv afspraak maken in het Van Weel Bethesda Ziekenhuis)

van-weel-bethesda-ziekenhuis

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.